Chtěla jsem udělat domácí burgery, ale při přípravě ingrediencí zjistila, že nemám mléko ani vejce. No a tak vznikly veganské bulky a hamburger byl i s "masem" komplet vegan a bylo to výborné. Mám tu pro vás recept, toto množství vyjde tak na 8 bulek a zabere to tak cca. 2 hoďky.
budeme potřebovat:
- 100 ml vody 100 ml rostlinného mléka (já použila mandlové) + trochu navíc na kvásek
- 20 g droždí 1 lžičku veganské náhrady za vejce (Já mám pytlíky z německé alnatury, ale určitě se dá něco koupit i u nás)
- 1 KL třtinového cukru
- 2 PL oleje
- 1 KL soli
- 2 hrnky špaldové celozrnné mouky a 1 hrnek hladké špaldové mouky
Postup
- Do Thermomixu přidáme mléko, droždí, cukr. Nastavíme 37 C, 1 minutu a rychlost 2.
- Necháme potom 15 minut vzejít kvásek.
- Kvásek si dáme stranou, (pokud máme dvě nádoby, necháme v nádobě a použijeme druhou)
- Do nádoby smícháme vodu, mléko, olej, náhražku za vejce, olej, sůl. Nastavíme čas na minutu, žádnou teplotu a rychlost 2.
- Poté přimícháme vzešlý kvásek a opatrně promícháme. To znamená rychlost 1, čas 1 minuta
- Dále přidáme 2 hrnky mouky (celozrnnou a hladkou) a nastavíme funkci těsto 3 minuty.
- Přidáváme 3 hrnek a přidáváme tak, abychom získali pěkné nelepivé těsto.
- Hotové těsto přikryjeme utěrkou a necháme aspoň hodinu kynout na teplém místě.
- Po vykynutí tvarujeme na plech bochánky Pečeme 20 minut na 180 stupňů.
Receptem jsem se inspirovala zde a upravila ho podle sebe na veganskou variantu do Thermomixu :)
V případě jakýkoliv dotazů ohledně Thermomixu i receptů, mi vždy můžete napsat madlen.thermomix@gmail.com
Komentáře
Okomentovat